▶IRATKOZZ FEL ITT▶▶▶ http://bit.ly/2HvH5Xq ◀◀◀
Mi is a gulyás? A mi fogalmaink szerint bő lére eresztett marhapörkölt burgonyával és csipetkével. Tulajdonképpen egy tartalmas leves. A gasztronómiai lexikon mintegy ötvenféle gulyást ír le. Többek között: Alföldi, Bécsi, Betyár, Béka, Csórgó, Hal, Ürü, Svejk, Székely, ami nem székely és még kevésbé gulyás, znaimi, stb. Bizonyára nagyon régi étel. Talán már ették a Honfoglalás korában is. Pásztorok tápláléka volt egykor – mint a neve is mutatja – írja Draveczky Balázs a „Történetek terített asztalokról és környékükről” című könyvében.
Barta László gasztronómiai előadásainak irodalmi forrásjegyzéke:
Draveczky Balázs: Történetek terített asztalokról és környékükről
Draveczky Balázs: Újabb történetek terített asztalokról és környékükről
Váncsa István szakácskönyve
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Kövi Pál: Erdélyi lakoma
Csemer Géza: Cigányok főztje
Láng György: Klasszikus magyar konyha
Kamagra, Super Kamagra http://kamagra-asz.com
Beef Goulash – Hungarian Beef Goulash Recipe
This time we show you how to prepare the typically hungarian „Goulash” (Beef Stew made with typical trademark „magyar paprika”; the ground red pepper!) It is not -really- a soup but rather a hungarian beef-stew in a soup-like thick gravy – halfway between a stew and a thick & rich soup!By the „book” about 50 kinds of „goulash” are known!..This time we’re going to show you how to cook a special version made with Filet Mignon (or Tenderloin), the prime meat of Beef. (It’s definitely a „City meal”; not of the countryside!)
– To start with (using kettle or a large cooking pot): Chop up onions (at least 2-3 heads per chilo) and a few bell peppers to first prepare a „pörkölt” base (hungarian stew) as a „foundation” of the Goulash: After having sautéd the onions,bell pepper -with added pieces of tomatoes- we add the pieces of tenderloin and not much water then season this thick stew-like base -first of all- with mild hungarian paprika, salt, ground black pepper, some garlic and caraway seed (cumin). Next add the cubes of potatoes and cook it gently shaking or stirring at times.
Remember: not to „delute” it with too much water, make it rather a stew with a long & thick grayy, then a soup!
When it’s done serve it adding precooked tiny pieces of „csipetke” (like dumplings or gnocchi) on the top!
(Hot chili-like peppers are optional;served on the side!) It’s eaten with bread (optional).
Enjoy your meal!
http://www.algyoihalaszcsarda.hu/gasztronomia.html
http://www.torzsasztal.com/gasztrofolklor/gasztronomiai-lexikon.html
Ha a Forte Communications Kft.-t bízza meg, akkor minden sajtó, média megjelenését, legyen szó brossúráról, katalogusról, nyomtatott sajtóról, internetes vagy elektronikus médiáról, rádióról, televízióról szó, szakszerű tervezés előz meg, hogy ne csak kidobott pénz legyen reklám, PR költése.
http://www.fortecom.hu
Arizona MPS Kft.
(Minden ami a professzionális televíziózáshoz, videó és műsor készítéshez szükséges)
http://www.arizonamps.hu
http://www.arizonamps.hu