A kókuszgolyó talán az egyik legközkedveltebb magyar édesség, amit bármilyen alkalomra el lehet készíteni. Szokás mondani, hogy ahány ház, annyi szokás, szeirntem ez a kókuszgolyónál kifejezetten igaz.
Van aki kávéval készítni, van aki meggylével, van aki tejjel. Vannak, akik tesznek kókuszreszeléket a tésztába, van aki sose tenne, míg mások darált diót is adnak hozzá. Van aki nem tesz meggyet a közepébe, van aki anélkül sosem enné meg. Talán amiben minden recept megeggyezik az az, hogy adnak kakaóport a masszához, kekszes alappal dolgozik mindenki, és kerül kókuszreszelég a golyó külsejére.
Ebben a videóban úgy késztjük el a kókuszgolyót, ahogy mi szeretjük a leginkább. Aki nem szereti a meggyet, az természetesen kihagyhatja a közepéből, és a meggylevet is helyettesítheti kávéval, vagy tejjel, ami neki szimpatikusabb.
Hozzávalók:
– 30 dkg darált keksz
– 20 dkg kókuszreszelék
– 12,5 dkg porcukor
– 3 ek holland (keserű) kakaó
– 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
– 1,5 dl meggylé vagy meggybefőtt leve
– 1 dl főzőtt kávé
– 2 rum aroma
– további 5-10 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Megjegyzés: a porcukor mennyisége ízléstől és a meggylé/meggybefőtt cukrosságától is függ.
Akárhogyan is szeretitek a kókuszgolyót, érdemes kipróbálni ezt a verziót is, szeritem nem bánjátok meg! 🙂
🌺 Támogass bennünket Patreonon! Nézd meg, miket adunk a cserébe hálánk jeléül: 🎁
https://www.patreon.com/ketvilagkozt
#kókuszgolyó #sütésnélkül #recept