Nincs is jobb a házi pogácsánál: puha és laktató, szinte nem lehet leállni vele. Na de mi a titka a finom pogácsának? Nem szabad száraznak lennie, legyen rajta jó sok sajt, és semmiféleképp ne legyen sótlan. Plusz, jó ha másnap is puha marad.
A videóban bemutatott pogácsa recept megfelel minden fennt szabott feltételnek, és nagyon sokan dicsérték már meg a vendégeink közül. Mivel szinte mindig elkérik a receptjét, így úgy döntöttünk, egyszerűbb felvenni videóra a készítését, hogy megoszthassuk ezt is veletek.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
1 csomag élesztő granulátum (vagy 2,5 dkg friss élesztő)
1 dl langyos tej +1 dl tej vagy tejföl
1 tk cukor
1,5 dkg só
2 tojás sárgája
15 dkg főtt áttört krumpli (lehet héjában is főzni)
10 dkg reszelt sajt a tésztába
+ 5 dkg reszelt sajt a tetejükre (ez lehet füstölt sajt is akár)
A tojás fehérjét használjuk a pogik megkenéséhez.
A pogácsa recept egyszerű, viszont időigényes, és ebben rejlik a titok. A hajtogatások, kelesztések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kész pogácsa jól sikerüljön, ezen nem lehet szépíteni. A jó munka mindig időbe telik.
Készítsétek el ti is ezt a finomságot, minden alkalomra tökéletes!
🌺 Támogass bennünket Patreonon! Nézd meg, miket adunk a cserébe hálánk jeléül: 🎁
https://www.patreon.com/ketvilagkozt
#pogácsa #recept #sajtospogácsa