Almáspite recept – elkészítés – sütés – nyújtás –

Almáspite recept – elkészítés – sütés – nyújtás
 Kiemelt recept 

  adag 

Hozzávalók

50 dkg finomliszt

25 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 db tojás

0.5 csomag sütőpor

7 nagy db alma

fahéj ízlés szerint

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg cukor

Elkészítés

A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.

Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.

Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.

Sütés hőfoka: 160 °C

Sütés módja: alul-felül sütés

Tepsi mérete: 30×25

Sűtés ideje: 20 perc

Vélemény, hozzászólás?