Arany dál recept (indiai bab leves) – Gopáli konyhájá

🍽 Arany dál recept (indiai bab leves) – Gopáli konyhájá

Ez a dál csak néhány összetevőből áll, de nagy jelentősége van annak, hogy ezeket hogyan használjuk. A római köményt és a koriander magot először szárazon meg kell pirítani egy serpenyőben, ezután le kell őrölni és csak ekkor lehet a dálhoz adni. Ez a metódus teszi lehetővé a mély, erőteljes ízt, azt az erős karaktert, amit másképp nem is tudnánk elérni.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy elegendő mennyiségű friss gyömbért és zöld csilit (vagy hegyes erős paprikát) használunk a dálhoz, ami így kellemesen csípős lesz, de még nem fogja égetni a szájpadlásunkat. Ne felejtsd el a végén a friss zöldfűszert beletenni!

4 személyre

Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:
1 csésze hántolt mung dál (mungó bab)
4 csésze víz + 2 csésze a dál előfőzéséhez
½ tk kurkuma
3 ek növényi olaj
1 tk egész római kömény
1 tk egész koriander
2 tk só
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 db hegyes erős zöldpaprika vagy csili finoman felszeletelve
2 ek durvára vágott friss koriander / petrezselyem
*************************************************

✅ Ha nem tudjátok, hol lehet beszerezni a receptben szereplő fűszereket, termékeket vagy főzőeszközöket, látogassátok meg Krisna-völgy online wabshopját https://bolt.krisnavolgy.hu

*************************************************

⭐ Maradjatok kapcsolatban velünk más közösségi csatornáinkon keresztül is! https://www.facebook.com/krisnavolgy/
https://www.instagram.com/krisnavolgy/
*************************************************

🔥👩‍🍳 Iratkozzatok fel a csatornánkra a legfrissebb receptekért Gopáli konyhájából!

Vélemény, hozzászólás?