FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A Tortellini en Brodo Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkesége, amelyet Bologna és Modena tekint szülővárosának. Származásának helyéről évszázadokon át tartott a vita, de végül a XIX. században sikerült megállapodniuk abban, hogy a tortellino Castelfranco Emilia városában született, ami Bologna és Modena között félúton tálalható.
A Tortellini en Brodo egy tipikus karácsonyi étel, ami tulajdonképpen egy húsleves töltött tésztával. Egyszerűségében van a nagyszerűsége, hiszen ezek a parányi tésztácskák hihetetlenül gazdag ízvilágúak. A töltelék összetevői mind helyi alapanyagok, mint pl. a prosciutto, a mortadella és a Parmigiano-Reggiano, nem beszélve a friss tésztáról, ami kifejezetten Észak-Olaszország jellegzetessége. Az összetevőkben a lakosok is egyet tudnak érteni, de elkészítési módjában már kevésbé. A tölteléket van aki nyers húsból készíti, és van aki főttből. Fűszerezni általában borssal és szerecsendióval szokták.
Recept: https://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-tortellini-en-brodo
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty