Nálunk a barackos gombóc mindenképpen üti a szilvásat. A puha barackos gombóc legfőbb titka, hogy a megtisztított burgonya súlyának 30-40% százaléka lehet a liszt. Minél többet teszünk bele, annál keményebb, nyúlósabb lesz az eredmény. Ezért fontos a jó, lisztes krumpli kiválasztása hozzá. A pontos recept és készítése a leírásban, lentebb. ⬇
📽️ A videóhoz felirat is elérhető, csak kapcsold be fent.
Nézz még több receptet képekkel a weboldalamon itt: http://annuskam.hu/
◽ ◽ ◽ Még több tartalomért ◽ ◽ ◽
Iratkozz fel a gasztroblogger csatornámra itt: http://bit.do/e8KD6
Ha megnyomod a 🔔 csengőt, kapsz értesítést az új videóról.
Kövess Facebookon is itt: https://www.facebook.com/wannuskam/
Kövess Instagramon is itt: https://www.instagram.com/wannuskam/
▶ Szekciók
0:00 Beköszönő
0:50 Hozzávalók
1:40 Prézli pirítása
2:14 A tészta elkészítése
3:35 A gombócok formázása
4:02 A gombócok kifőzése
4:42 Elkészültek a gombócok
▶ Tipp:
Nagyon fontos, hogy a krumpli teljesen kihűljön mielőtt begyúrod a liszttel. Én sokszor előző nap megfőzöm, áttöröm és a hűtőben tárolom a másnapi begyúráshoz. Ha nem kapsz lisztesebb, öregebb burgonyát, akkor mindenképpen hűtő hidegen használd fel.
▶ RECEPT
https://annuskam.hu/barackos-gomboc/
#recept #annuskám #gombóc