További ketogén receptek: https://www.ketoakademia.hu/
Hozzávalók:
500 g marha hátszín
200 g gomba
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
3 evk mangalica zsír
250 ml tejszín
160 ml tejföl
Só, bors
Pirospaprika
Petrezselyem
Elkészítés:
Marha hátszínt csíkokra vágjuk, besózzuk.. Hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, addig sütjük míg a gomba egy picit megpuhul ( kb. 4 perc). A sült hagymás gombás keveréket egy tálra felrerakjuk, addig míg a marhahúst előkeszítjük. Serpenyőben mangalica zsíron az előzöleg megsózott marha hátszínt megsütjük ( kb 2 perc), őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a hagymás gombás keveréket, fűszerezzük ízles szerint. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tejfölt, jól összekeverjuk, rövid ideig hagyjuk egy picit forrni, hogy az ízek összeérjenek, vegül pirospaprikával es petrezselymmel fűszerezzük.