Birsalma befőtt egyszerűen – recept a leírásban

Hozzávalók:
– 6kg megtisztított és felszeletelt birsalma
– 6 liter víz + 2,5kg cukor
– 2 citrom leve (egy a tisztítás utáni áztatáshoz, egy pedig a felöntő cukorszirupba)
– ízlés szerint fahéj és szegfűszeg (mi ezt kihagyjuk, mert mindenki mást szeret)
Tartósítás:
– általában elegendő a sima szárazdunszt, főleg ha van hűvös pince
– viszont én régimódi vagyok és szeretek biztosra menni, így aszpirint használtam, mivel sajnos megtörtént már, hogy megjártam a simán csak dunsztolt befőttel
– a 3dl-es üvegekbe egy-egy fél aszpirin, a 7dl üvegekbe egy aszpirin az általam használt mennyiség
– aszpirin helyett lehet egy késhegynyi nátrium benzoátot is használni

Vélemény, hozzászólás?