FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A birs egy kifejezetten kemény húsú, fanyarkás, illatos gyümölcs, amiből nem csak pálinkát érdemes főzni. Aki odáig van a lekvárokért, annak érdemes kipróbálnia a birsalmasajt készítését is, ami szinte ugyanaz, csak jóval sűrűbb. A megfelelő állag eléréséhez egyrészt nem szabad megpucolni, mivel a héjában és az alatt közvetlenül található a legtöbb sűrítőanyag, a pektin. Másrészt a cukormennyiség is elengedhetetlen hozzá. Ez a két fő alkotóelem, és a türelem fogja szilárddá varázsolni. Rendkívül tartós, hiszen ha rendesen ki van szárítva, hónapokig is eláll hűvös helyen tárolva.
Recept: https://www.nosalty.hu/recept/birsalmasajt-egyszeruen
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty