Recept a Szegedi Halászcsárda győri lakásétterméből Kádár Németh Matild és Frank Sándor mesterszakácsoktól:
Borjúszűz, zöldfűszeres parmezán kéregben
köret: paradicsomos kuszkusz bivalymozarellával
Hozzávalók:
borjúszűz: 2 db
só: csipet
színesbors: 6-8 szem
magos mustár: 0,1 kg
zeller zöld: 2 ád
zöldség-zöld: 3-4 szál
bazsalikom? 2-3 szál
parmezán sajt: 0,05 kg
olívaolaj: 0,1 L
kuszkusz: 0,25 kg
paradicsom: 4 db
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 1 gerezd
bivaly-mozzarella: 0,12 kg
pritaminpaprika: 2 db
tárkony: csipet
tejszín: 0,05L
A paprikákat tegyük tepsibe és 180 0C-n 45 percig süssük. Ha elkészült rakjuk nejlon zacskóba és zárjuk le 10-15 percet. Az idő leteltével könnyedén húzzuk le a héját, turmixoljuk le, kevés tejszín hozzáadásával, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük tárkonnyal, forraljuk mártás sűrűségűre. A hús mind két végét vágjuk le, hártyázzuk le és rövid forró zsiradékon minden oldalát süssük aranybarnára. Sózzuk, borsozzuk és kenjük meg vékonyan mustárral, majd forgassuk bele a finomra vágott zöldfűszer keverékbe. Tegyük tepsire és előmelegített 180 0C-s sütőben 10 percig süssük készre. Tálalás előtt pihentessük 10 percet majd szeleteljük, és tálaljuk. A vöröshagymát vágjuk finomra, pirítsuk le zsiradékon adjuk hozzá a kuszkuszt, sózzuk és engedjük fel ugyan annyi vízzel, majd kis idő múlva adjuk hozzá a kockára darabolt hámozott paradicsomot. Szórjunk hozzá durvára vágott petrezselyemzöldet.
FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas Ha imádjátok a töltött káposztát, de paradicsomosan még nem próbáltátok ki, akkor készítsétek…
FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas Érdemes télre elrakni a nyár legjavát, például egy ilyen nagy üveg csalamádé formájában.…
A menzás gyümölcslevesről mindenkinek van emléke. Sokan szerették, sokan viszont nem ették, ám egy biztos,…
A legfinomabb zellerkrémleves receptjét mutatjuk videón. Egyszerű és nagyszerű, krémes, tartalmas leves, amelyet a pirított…
If you’re looking for free movies to watch and don’t feel like signing up to…