Recept

BORJÚTÜDŐ CZITROMMAL – RECEPT Frank Sándor mesterszakácstól

http://www.torzsasztal.com/frankosagok/receptek.html
Kádár Németh Matild, Frank Sándor és Frank Zsolt mesterszakácsok egy 120 éves szakácskönyvet vettek elő a Venesz díjas mesterszakács szakácskönyv gyűjteményéből, mely 1898-ban jelent meg Magyar Nemzeti Szakács Könyv címmel, melyet Stettner Károlyné írt.
A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin számára a Roosevelt téri Halászcsárda Dankó pincéjében négy, a szakácskönyvben található receptet készítettek el a Szegedi VTV műsorának kamerái előtt. Az eredeti receptekhez képest minimális változtatásokat csináltak a séfek, tehát nyugodtan nevezhetjük autentikus recepteknek.

„A tüdőt dió nagyságú darabokra vágva, a szívet hosszúra metélve s a gégét vékony karikára aprítva, tisztára megmossuk. Ezután forró sós vízben puhára főzzük. Habját folyvást szedvén és csak annyi levet hagyunk, rajta ami ellepi. Ha ötnegyed óráig főtt, úgy híg sárga rántást készítünk, benne ½ vereshagymát sárgítunk s a tüdőt berántva adunk hozzá 1 czitrom reszelt héját és a levét, meg egy kis késhegynyi törött sáfrányt. Még egy kissé felfőzzük és készen van a becsinált.” Így szól az eredeti recept.

teljes filmek magyarul

Recent Posts

Former Cigna VP: Health insurance industry has erect barriers making it more difficult to seek care

Wendell Potter, Center for Health and Democracy president and former Cigna vice president, joins 'Squawk…

4 óra ago

Accused killer of US insurance CEO leaves courthouse, supporters rally in his defense | AFP

Luigi Mangione —the man accused of gunning down UnitedHealthcare CEO Brian Thompson— leaves the court…

4 óra ago

Buy Bike Insurance Online: Easy Steps & Top Tips

This video will guide you through the process of buying bike insurance online. Learn how…

4 óra ago