http://www.torzsasztal.com/frankosagok/receptek.html
Kádár Németh Matild, Frank Sándor és Frank Zsolt mesterszakácsok egy 120 éves szakácskönyvet vettek elő a Venesz díjas mesterszakács szakácskönyv gyűjteményéből, mely 1898-ban jelent meg Magyar Nemzeti Szakács Könyv címmel, melyet Stettner Károlyné írt.
A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin számára a Roosevelt téri Halászcsárda Dankó pincéjében négy, a szakácskönyvben található receptet készítettek el a Szegedi VTV műsorának kamerái előtt. Az eredeti receptekhez képest minimális változtatásokat csináltak a séfek, tehát nyugodtan nevezhetjük autentikus recepteknek.
„A tüdőt dió nagyságú darabokra vágva, a szívet hosszúra metélve s a gégét vékony karikára aprítva, tisztára megmossuk. Ezután forró sós vízben puhára főzzük. Habját folyvást szedvén és csak annyi levet hagyunk, rajta ami ellepi. Ha ötnegyed óráig főtt, úgy híg sárga rántást készítünk, benne ½ vereshagymát sárgítunk s a tüdőt berántva adunk hozzá 1 czitrom reszelt héját és a levét, meg egy kis késhegynyi törött sáfrányt. Még egy kissé felfőzzük és készen van a becsinált.” Így szól az eredeti recept.
Blaze en AJ maken een speciale 3D-printer om de hongerige alligators heerlijke toetjes te kunnen…
Ebben a gyerekeknek szóló Mancs őrjárat rajzfilmválogatásban a Por-szurdok Expressz vonat kalauz nélkül utazik a…
Protect your family's future today with term insurance: https://bit.ly/4dI4iGf In this Policy Bazaar Term Insurance…
Niva Bupa Health Insurance's ₹2,200 crore IPO opened for subscription on Nov 7. Yash Jain…
💵 Start eliminating debt for free with EveryDollar - https://ter.li/3w6nto 📈 Are you on track…
💵 Start eliminating debt for free with EveryDollar - https://ter.li/3w6nto 📈 Are you on track…