Hozzávalók: (kb 20×25 cm sütőformához)
300g étcsoki
200g vaj
5 db tojás
230g cukor
2 tk vanília kivonat
100g liszt
80g cukrozatlan kakaó
1 tk sütőpot
(vaj a kikenéshez)
Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, hamarabb, ha kicsit tömörebben akkor kb. 5 perccel később vegyük ki.
https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/a-klasszikus-brownie-receptje/https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/a-klasszikus-brownie-receptje/