FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A legtöbb esetben nem lennék túlságosan boldogok, ha a sütink megrepedezne, de ennél a keksznél szinte drukkolunk sülés közben, hogy minél töredezettebb, ráncosabb legyen. A pöfeteg keksznek ugyanis ez a legfőbb ismertetőjele, ez adja jellegzetes kinézetét.
Most egy hagyományos pöfeteg kekszet készítettünk, viszont kakaó helyett citrommal ízesítettük. Így a tészta nem csak kívül roppanós, belül viszont puha és szaftos lesz, hanem a citrom frissítővé és üdévé is teszi. Kissé savanykás, nem túlzottan édes a végeredmény, az illata pedig egyszerűen mámorító, ahogyan belengi a konyhát. A tésztába csempésztünk egy kis kurkumát is, ami csodás színt ad neki, és kicsit kiemeli az ízeket is. Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, hátárnya pedig, hogy ennek ellenére hamar elfogy.
Recept:
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty