Coq au vin, a vörösboros csirke recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A coq au vin az egyik legcsodásabb, legomlósabb francia egytálétel, amivel csak találkozhatunk. A legenda szerint egyenesen az ókori Galliából ered a recept, hivatalosan azonban csak a 20. század fordulóján bukkant fel. Népszerűségén nagyot dobott, hogy Julia Child beválogatta legendás szakácskönyvébe, a Mastering Art of French Cooking-ba. Emiatt pedig igazán hálásak lehetünk, hiszen igazán kár lett volna feledésbe merülnie ennek a csodás, kiadós fogásnak. Mert a szalonna, a gomba, a répa és a gyöngyhagyma sosem harmonizáltak még így, és csirke se nagyon főtt még ilyen puhára borban. Az elnevezés egyébként szó szerint azt jelenti, kacsa borban, eredetileg ugyanis kacsából készítették, hiszen az inasabb húsnak nagyon jót tett a hosszú, lassú tűzön való sütés. Manapság ezzel szemben legtöbbször csirkéből készül, de igazából bármilyen szárnyassal működik.

Recept:
https://www.nosalty.hu/recept/coq-au-vin-a-vorosboros-csirke

#coqauvin #vörösboroscsirke #egytálétel

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?