Recept

Coq au vin, a vörösboros csirke recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A coq au vin az egyik legcsodásabb, legomlósabb francia egytálétel, amivel csak találkozhatunk. A legenda szerint egyenesen az ókori Galliából ered a recept, hivatalosan azonban csak a 20. század fordulóján bukkant fel. Népszerűségén nagyot dobott, hogy Julia Child beválogatta legendás szakácskönyvébe, a Mastering Art of French Cooking-ba. Emiatt pedig igazán hálásak lehetünk, hiszen igazán kár lett volna feledésbe merülnie ennek a csodás, kiadós fogásnak. Mert a szalonna, a gomba, a répa és a gyöngyhagyma sosem harmonizáltak még így, és csirke se nagyon főtt még ilyen puhára borban. Az elnevezés egyébként szó szerint azt jelenti, kacsa borban, eredetileg ugyanis kacsából készítették, hiszen az inasabb húsnak nagyon jót tett a hosszú, lassú tűzön való sütés. Manapság ezzel szemben legtöbbször csirkéből készül, de igazából bármilyen szárnyassal működik.

Recept:
https://www.nosalty.hu/recept/coq-au-vin-a-vorosboros-csirke

#coqauvin #vörösboroscsirke #egytálétel

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

teljes filmek magyarul

Recent Posts

Kisme hai Kitana dam | hollywood movie || #shorts #youtubeshorts #hollywood

Kisme hai Kitana dam | hollywood movie || #shorts #youtubeshorts #hollywood

1 óra ago

Maximizing Miles: How to Pick the BEST Airline Credit Card

Here's what you should consider before applying for an airline cobranded credit card

3 óra ago

Online Education Increasing in Utah Classrooms

(KUTV) Utah classrooms saw a big push this year to increase online learning €“ and…

3 óra ago

Character Formation in Online Education – Chapter 4: Taking Online Classroom Technology

Buy Character Formation in Online Education direct from Zondervan: http://bit.ly/1BKxkvs Character Formation in Online Education…

3 óra ago