Csorba leves recept Sertéshúsból – a fejedelmi erdélyi leves @TsabeeKitchen

Csorba recept? Ez a nagybetűs LEVES! Aki részt vett már erdélyi utazáson, biztosan kóstolta már ezt a fejedelmi levest! A csorba egy igazán kultikus határon túli étel, a lestyán és a cibere friss íze teszi különlegessé.

Hozzávalók:
– 3 ek olaj
– 1 hagyma
– 600 g sertéslapocka
– 3 sárgarépa
– 1 fehérrépa
– 1 paszternák
– 1 kis fej zeller
– 2,5 liter víz
– só, babérlevél, lestyán

– 100 g zöldborsó
– 2 ek rizs

– 200 ml tejföl
– 1 tojássárgája

A legvégén:
– 100 ml paradicsomlé
– 200 ml cibere vagy 1 ek citromlé vagy 1 tk ecet
– csombor, tárkony, petrezselyem

A cibere elkészítése:
Hozzávalók:
– 200 g búzakorpa
– 6 dl forró víz
– egy kis darab kenyér
A korpát, forrásban lévő vízzel leöntjük és jól átkeverve hagyjuk langyosra hűlni. Öntsük befőttesüvegbe. A tetejére tegyünk egy szelet kenyeret, bármilyen élesztős vagy kovászos kenyér jó. Az üveget fedjük le kistányérral és állítsuk napos helyre. Naponta szedjük le a tetejéről a keletkező habot. A napsütéstől függően 3-5 nap alatt elkészül. Szűrjük át textílián és hűtőben tároljuk. Itt is csak egy hétig áll el. A sűrűjéből tegyünk el, egy pohárnyit, a mélyhűtőbe. A következő alkalommal, a kenyér helyett, ezt tegyük a korpás léhez. Gyorsabban elkészül a cibere, mint kenyérrel. A levet különféle levesekhez vagy üdítő italként használhatjuk fel.

Our Patreon: https://www.patreon.com/tsabeekitchen/
—————————————————————————————-
Our Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/tsabeekitchen/
Instagram: https://www.instagram.com/tsabeekitchen/

#főzés #receptek #tsabeekitchen

Vélemény, hozzászólás?