Ebben a videóban a csörögefánk (herőce, forgácsfánk) elkészítését mutatjuk be.
Ha szeretnél értesítést kapni az új videó receptjeinkről, iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/segitunkfozni?sub_confirmation=1
/>
Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/256910011968971?locale=hu_HU
/>Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/segitunkfozni
Követhetsz minket Instagramon is: https://www.instagram.com/segitunkfozni
Tiktokon: https://www.tiktok.com/@segitunkfozni
További receptek, videó receptek: https://segitunkfozni.hu – @segitunkfozni
Csörögefánk hozzávalók:
• 30 dkg finomliszt
• 2 egész tojás
• 10 dkg tejföl
• 5 dkg zsír
• 30 g cukor
• csipet só
Csörögefánk elkészítésének lépései:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a zsírt.
2. Ízesítjük cukorral és egy csipet sóval, majd elkezdjük begyúrni.
3. Miután egységes tésztává dolgoztuk, lisztezett felületre tesszük és vékonyra kisodorjuk.
4. Derelyevágóval kb 6×8 cm-es paralelogrammákra vágjuk.
5. Hosszanti vágást ejtünk a közepén, és az egyik csúcsát áthúzzuk rajta.
6. Közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
7. Porckorral meghintve tálaljuk.
#fánkrecept #donuts #recept