Csörögefánk recept | Herőce | Forgácsfánk

Ebben a videóban a csörögefánk (herőce, forgácsfánk) elkészítését mutatjuk be.

Ha szeretnél értesítést kapni az új videó receptjeinkről, iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/segitunkfozni?sub_confirmation=1 />
Facebook csoportunk:
https://www.facebook.com/groups/256910011968971?locale=hu_HU />Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/segitunkfozni
Követhetsz minket Instagramon is: https://www.instagram.com/segitunkfozni
Tiktokon: https://www.tiktok.com/@segitunkfozni

További receptek, videó receptek: https://segitunkfozni.hu – @segitunkfozni

Csörögefánk hozzávalók:
• 30 dkg finomliszt
• 2 egész tojás
• 10 dkg tejföl
• 5 dkg zsír
• 30 g cukor
• csipet só

Csörögefánk elkészítésének lépései:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a zsírt.
2. Ízesítjük cukorral és egy csipet sóval, majd elkezdjük begyúrni.
3. Miután egységes tésztává dolgoztuk, lisztezett felületre tesszük és vékonyra kisodorjuk.
4. Derelyevágóval kb 6×8 cm-es paralelogrammákra vágjuk.
5. Hosszanti vágást ejtünk a közepén, és az egyik csúcsát áthúzzuk rajta.
6. Közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
7. Porckorral meghintve tálaljuk.

#fánkrecept #donuts #recept

Vélemény, hozzászólás?