Az eredeti Marlenka recept gyorsan meghódította a világot. Én a diósat szeretem a legjobban. Macerásnak és bonyolultnak tűnhet, de csupán 5 egyszerűbb részfeladatból áll. Csak a tészta nyújtása az, ami szerintem is türelmet igényel. A pontos recept és készítése a leírásban, lentebb. ⬇
📽️ A videóhoz felirat is elérhető, csak kapcsold be fent.
Nézz még több receptet képekkel a weboldalamon itt: http://annuskam.hu/
◽ ◽ ◽ Még több tartalomért ◽ ◽ ◽
Iratkozz fel a csatornámra itt: http://bit.do/e8KD6
Ha megnyomod a 🔔 csengőt, kapsz értesítést az új videóról.
Kövess Facebookon is itt: https://www.facebook.com/wannuskam/
Kövess Instagramon is itt: https://www.instagram.com/wannuskam/
💡 Diós Marlenka 5 egyszerű lépésben:
1. Megfőzni a sűrített tejet karamellé, 2 perces előkészület, utána nem kell mellette állni, kevergetni amíg fő, majd lehűl.
2. A vanília krémet kb. 8 perc megfőzni, de is jóval az összeállítás előtt kell elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni.
3. A dió pirítása opcionális, én ki nem hagynám és csak pár perc a tészta sütése előtt, amikor amúgy is meleg már a sütő.
4. A tészta begyúrása egyszerű, nem kell sokat dolgozni vele, mint egy kelt tésztával és nem is olyan érzékeny, mint egy omlós tészta. A nyújtása az, ami tényleg türelmet és aprólékosságot igényel,de utána a sütés már hamar megvan.
5. Maga az összeállítás egyszerű rétegezés, kenegetés, csokizás. Sokkal nehezebb utána 24 óráig távol tartani a családot, hogy összeérjen a süti.
▶ RECEPT
https://annuskam.hu/dios-marlenka/
#annuskám #recept #marlenka