Ez alapján a recept alapján készült, dupla mennyiségű hozzávalókból:
https://www.nosalty.hu/recept/ropogos-gofri
Tippek a tapasztalataim alapján:
☝️ – A gofrisütőnk leírása szerint érdemes olajjal vagy növényi zsiradékkal kikenni a felületeket, de ebben a receptben elég sok margarin van, szerintem elhagyható a kikenés, vagy csak nagyon minimálisan szükséges. A legelső adagnál a videón látszik is, hogy nem csak megolvadt a kenőanyag, hanem elkezdett kicsit égni, mire beleöntöttem a tésztát. Lehet, hogy a receptben is csökkenthető a margarinmennyiség, még nem próbáltam.
☝️ – Ropogósabb gofrihoz kevesebb tésztát öntsünk a sütőbe, de ha vastagabb, puha gofrikat szeretnénk, akkor érdemes „rétegezve” adagolni a tésztát, úgy, hogy beleteszünk egy adagot, hagyjuk kicsit szilárdulni, aztán teszünk még hozzá, így nem folyik ki a sütőből.
☝️ – Érdemes megfordítani egyszer-kétszer a félkész gofrit, így mindkét oldal hamarabb átsül, illetve mindkét oldalon lesznek tölthető mélyedések 🙂
(`’•.¸(`’•.¸ ¸.•’´) ¸.•’´)
Ezeken a helyeken találhatsz még meg:
📧 E-mail: baskyran@gmail.com
📷 Instagram: https://www.instagram.com/arikon910404/
🖼 Tumblr: http://kepzet.tumblr.com/
📕📗 Rukkola: http://rukkola.hu/felhasznalok/100001111483247
📚 Moly: https://moly.hu/tagok/virtual_angel
🎥 Snitt: https://snitt.hu/tagok/virtual-angel
(¸.•’´(¸.•’´ `’•.¸)`’ •.¸)