Eredeti szabolcsi töltött káposzta recept

Eredeti szabolcsi töltött káposzta recept – Sokan hivatkoznak különböző receptekben arra, hogy amit készítenek, az szabolcsi töltött káposzta (Hungarian stuffed cabbage), de valójában kevesen ismerik, hogyan készül a hagyományos módon.
Ez az étel kb. 450 éve létezik már, sokáig bárányhúsból készítették.
Az 18. századtól fokozatosan váltotta a házi disznó (főként mangalica dagadó) húsa a töltelék alapanyagát. Mi jelen videóban darálva adtuk a keverékhez, hagyományosan apróra vágva kerül bele. Az étel bővebb leírása, története:
Az étel autentikus hozzávalói közé tartozik a hadházi, lapos fejű káposzta (mely sokkal édesebb, mint hagyományos társai), a füstölt mangalica szalonna és sonka, a tengeri (durva kukoricadara) és a házilag befőzött ökörszív paradicsom (ami, az ősi recept szerint a főzés utolsó 10-15 percében kerül az edénybe). Az ételt a hagyomány szerint cserépedényben, kemencében kell elkészíteni. Az eredeti receptben nem kerül savanyú káposzta, rizs, tojás, stb. az ételbe!
Köszönjük szépen ifj. Koncz Lászlónak a szabolcsi töltött káposzta eredeti receptjének fennmaradásáért vívott erőfeszítéseit!
Az alábbi linken találtok Lászlónak köszönhetően bővebb leírást az étel történelméről, eredetéről:
https://eletszepitok.hu/szabolcsi-toltott-kaposzta-eredeti-recept/

Our Patreon: https://www.patreon.com/tsabeekitchen/
—————————————————————————————-
Our Social Media:
Instagram: https://www.instagram.com/tsabeekitchen/

Vélemény, hozzászólás?