0:00 – dekor cuccok
5:54 – food haul
20:20 – sajttorta recept
37:19 – gyümölcsös öntet
Tündérkert sajttorta recept
26-os formához van igazítva a recept
Sajttorta recept:
Kekszes alap:
-250 g zabkeksz darálva
-80-100 g puha, de nem folyós vaj
Ebből egy nedves homok állagú, tapadós de nem nedves morzsát kell kapni.
Ezt elő kell sütni 170 fokon 10 percig
A sajttorta részéhez:
-800 g mascarpone
-200 g tejföl
-150 g porcukor
-2 tasak vaníliás cukor
-40 g keményítő vagy helyette ugyan ennyi vaníliás vagy tejszínes pudingpor
-1/4 bio, kezeletlen citrom reszelt héja
-1/2 bio, kezeletlen citrom leve
-4 tojás ! de ezt csak a kikevert krémhez adagoljuk egyessével
Az elősütött kekszes alapra öntjük a kikevert krémet és 160 fokos sütőben (alsó-felső fokozat) 1 órán át sütjük (ha erősebb a sütőtök, akkor alufóliával feddjétek le). A sütőben hadjuk kihűlni, majd pedig jó alaposan bebugyolálva betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap lesz a legjobb az állaga. Sós karamellás öntettel, fehér csokis krémmel vagy pedig a videóban mutatott vegyes gyömölcsös szósszal tálalhatjuk.
Vegyes gyümölcsös szósz, eredei gyümölcsös öntet recept:
-350-400 g fagyasztott vegyes gyümölcs
-1,5 ek cukor
-1 tasak vaníliás cukor
-1-2 csipet fahéj
-1 bio, kezeletlen citrom vagy narancs héja
-1-1,5 kk keményítő vagy vaníliás pudingpor picike vízzel kikeverve
—
Technika a videóimban:
Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs
Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány
Zene: http://www.epidemicsound.com/
BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb