Gazdag püspökkenyér csokimázzal bevonva recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A püspökkenyér egy tradicionális karácsonyi sütemény, aminek kötelező helye van az ünnepi asztalon, szorosan a zserbó és a bejgli mellett. A legtöbb országnak van saját verziója, például a német–osztrák stollen vagy az angolok méltán híres, bár kissé szokatlan karácsonyi pudingja. A tésztaalap készülhet kelt tésztából vagy akár a legegyszerűbb kevert tésztából is, a lényeg, hogy minél többféle aszalvány, kandírozott gyümölcs, citrusféle, olajos mag, melengető fűszer, sőt, még csokoládé is kerüljön bele. Utóbbi adja végső formáját: csodás csokoládémáz-köntösbe bújtatjuk! Jó pár nappal az ünnepek előtt el lehet készíteni, sokáig tárolható, és friss marad. Hűtőben vagy akár mélyhűtőben is eláll.

Recept: https://www.nosalty.hu/recept/gazdag-puspokkenyer-csoki-karacsony

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?