Amikor először jártunk együtt Görögországban (Sarti, Thessaloniki), akkor beültünk egy tengerparti tavernába, és muszakát ettünk. Még mindig emlékszem, hogy ott ültünk a kis kék-fehér székeken, a tengerparti homokon, a tenger hullámai csak pár méterre tőlünk. Lassan ránk esteledett, és együtt néztük a csillagokat, hallottuk a tenger zúgását, és ettük a finom muszakát görög salátával.
Azóta már többször ettünk muszakát Görögország más részein is, pl. Krétán és Athénban is, náluk is igaz a szokás, hogy ahány ház annyi szokás. Nekünk a videóban bemutatott görög muszaka recept ízlett a legjobban, Gabi még görög éttermi tapasztalatai alatt leste el a görög főzési tudományát, ami ebben a videóban is benne van.
Ami miatt igazán finommá válik a muszaka az a húsos ragu készítésekor belerejtett fahéj, és a krumplikra szórt kakukkfű. Attól lesz igazán finom, hogy minden alapanyag kicsit elő van sütve, így hamarabb meg is sül, és tuti nem szárad ki semmi sem!
Ti esetleg másképp ismeritek a muszakát? Mit csináltok másképp? Írjátok meg nekünk kommentben!
🌺 Támogass bennünket Patreonon! Nézd meg, miket adunk a cserébe hálánk jeléül: 🎁
https://www.patreon.com/ketvilagkozt
#muszaka #görögország #görögrecept
Ha baj van a Kaland öbölben, a Mancs őrjárat ott van, hogy minden helyzetben segítsen!…
Step inside the little-known world of insurance subrogation, where insurance companies recover their losses—even when…
Vinay Prasad, MD MPH; Physician & Professor Hematologist/ Oncologist Professor of Epidemiology, Biostatistics and Medicine…
Get my premium merch here: https://www.shopbountyhunterd.com This woman thought she could outsmart the system with…
What if your insurance could pay you back? With a captive insurance company, unused premiums…
New reports from Maryland Insurance Administration and U.S. Senate document accelerating rate of homeowners being…