FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A gravlax lényege, hogy a lazacfilét só és cukor keverékébe temetve érleljük egy-két napot hideg helyen, jobb híján a hűtőben. A só-cukor kéreg elvonja a halban lévő vizet, ennek a nedvességelvonásnak köszönhetően lesz a gravlax a füstölt lazachoz hasonló állagú és ízű finomság. Ízesíteni persze ér: a kapor kötelező eleme a gravlaxnak, de nyugodtan tehettek a pácba citromhéjat, borsot és koriandermagot – ahogy most mi is. Összedobni nem nagy mutatvány, viszont aztán várjatok legalább 12 órát a kóstolással, ugyanis minimum fél nap érlelésre szüksége van a halnak.
A kész gravlaxot vékonyan szeletelve fogyaszthatjuk szendvicsre, falatkákra, vagy igazából kedvünk szerint bárhogyan – magában is isteni! Ha pedig még magasabb szitre szeretnétek fejleszteni a gravlaxkészítést, reszeljetek rá nyers céklát is az összeállításkor, ami gyönyörű lila kérget ad a halnak.
Recept: https://www.nosalty.hu/recept/gravlax-skandinav-pacolt-lazac
#gravlax #lazac #skandinávmódra
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty