A nyár egyik kedvenc gyümölcse a sárgadinnye, mely elő vagy főételekhez, húsok, sajtok mellé is kitűnően párosítható.
Kádár Németh Matild és Frank Zsolt mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda teraszán háromféle sajtot (kecskesajt, cheddar sajt, halloumi sajt) kesudiós kéregben és sárgadinnyét grilleznek.
http://www.torzsasztal.com
Grillezett cheddar, kesudió kéreggel, grillezett sárgadinnye gerezddel
Hozzávalók:
cheddarsajt: 1,6 kg
kesudió: 0,12 kg
zöldbors: 3-4- szem
olívaolaj: 0,2 L
kakukkfű: 4 – 5 ág
sárgadinnye: 1,6 kg
citromfű: 4 – 5 levél
A sajtokat daraboljuk fel a megfelelő méretűre, szórjuk meg a frissen durvára őrölt borssal, tegyük közéjük a kakukkfű ágakat, tegyük egy jénai tálba, és öntsük rá az olíva olajat majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Sütés előtt húzzuk le róla a pácot, szórjuk meg a durvára vágott dióbéllel és mind két oldalát süssük aranybarnára. A sárgadinnyét hámozzuk meg és tegyük a sajtok mellé, ugyan is annyi idő elég neki is mint a sajtszeleteknek, és tálaláskor szórjuk meg az egészet durvára vágott citromlevéllel.
Wendell Potter, Center for Health and Democracy president and former Cigna vice president, joins 'Squawk…
Luigi Mangione —the man accused of gunning down UnitedHealthcare CEO Brian Thompson— leaves the court…
This video will guide you through the process of buying bike insurance online. Learn how…