Gyermelyi tészta recept: Édes, kapros, túrós rakott tészta

Édes, kapros, túrós rakott tészta, 4 adag
Hozzávalók: 500g Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt kifőzve, 3 db tojás, 1 db citrom, 150 g vaj, 4 dl tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 200 g cukor, csipet só.
Töltelékhez: 500g túró, 1 cs. kapor, 150 g cukor, 1 db citrom, 1 cs. kapor, 2 db tojás.

A töltelékhez habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott kaprot, áttört túrót. Elkeverjük, belereszeljük a citrom héját, és a fehérjéből vert habbal lazítjuk.

A tésztához habosra keverjük a cukrot, vajjal és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, csipet sót belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a főtt lehűtött tésztát. A fehérjéből vert habbal lazítjuk. Kivajazunk, morzsázunk egy tepsit. Beletesszük a tészta felét, arra rákenjük a túrótölteléket, majd a maradék tésztával betakarjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor édes, kapros tejfölt adunk mellé.

További információk, receptek: http://gyermelyi.hu
Kövess minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/gyermelyi

Vélemény, hozzászólás?