Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.
A zöldhagymát gorombára, az olajbogyókat apróra összevágjuk.
A sonkát 4 szeletre vágjuk, és bekenjük a méz és mustár keverékével.
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, amikor kész, leszűrjük, de nem mossuk le. Míg a tészta készül, kevés olajon megsütjük a sonkák mindkét oldalát. Kiszedjük a serpenyőből, rátesszük a hagymát, és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, petrezselymet és az összevágott olajbogyókat. Pici vizet öntünk rá a tészta főzőlevéből, és összefőzzük.
A kifőtt leszűrt tésztát összekeverjük a tökmagolajjal, a pirított zúzott tökmaggal és sóval. Tányérra tesszük, mellé a sült sonkát és az olívás mártást.