FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
Az Egyesült Királyság leghíresebb húsvéti hagyománya minden bizonnyal a hot bross bun sütése. Ezeket a csodálatosan fűszeres illatú, csillogó mázas, édes kis zsemléket a britek Nagypénteken fogyasztják, ezzel a nagyzolással ünnepelve meg a böjti időszak végét. Az ártalmatlan kis pékcsodák ugyanis mindenféle földi jóval készülnek: vaj, aszalt gyümölcsök, fahéj és citromhéj egyaránt kerül beléjük, és ez csak az alaprecept. Ennek ellenére egyáltalán nem tömény a végeredmény, ám egy jó félnapot rá kell szánnunk, ha el szeretnénk készíteni.
Az angol elnevezést adó kereszt-díszítés a legenda szerint Krisztus kereszthalálát jelképezi, míg régi babonák szerint, ha felakasztunk egy-egy ilyen zsemlécskét a konyhában, az megóv minket a tűzesetektől, és biztosítja, hogy mindig sikerüljön a kenyerünk.
Recept: https://www.nosalty.hu/recept/hot-cross-bun
#házimenza #hotcrossbun #húsvétizsemle
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty