Itt van a várva várt HETI MENÜ sorozatom harmadik része. Igyekeztem új receptekkel előállni, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek.
Ha kipróbáltad valamelyik receptemet és szívesen megosztanád velem és a többiekkel, akkor használd a #tündérkertrecept vagy pedig a #tündérkertblog hashtaget
Előző HETI MENÜ videóim:
1 – https://youtu.be/zc4UGaqVPw4
2 – https://youtu.be/wvX3B8ROlqY
A pontos recepteket, időzítve itt találjátok a könnyebb kereshetőség érdekében!
Joghurtos csirkecomb tortillában – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=419
– 3-5 ek görög joghurt
– 1 kk kakukkfű
– 1 kk fokhagymagranulátum
– 1 kk só
– bors
– 2-3 ek olívaolaj
– 1 kg csirkecomb filé
Saláta:
– 2-3 paradicsom
– 2 szál újhagyma
– fél fej jégsaláta
– egy kk olívaolaj
– kevés fehérborecet
– 50 gramm saláta magkeverék
Uborkás öntet:
– 1 kisebb uborka
– 3 ek görög joghurt
– kevés oregánó és fokhagymagranulátum
– só, bors
– 1 ek olívaolaj
Tálaláshoz tortilla és ízlés szerint csípős szósz.
Görögös rakott burgonya – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=731
A leírt recept a videóban látható adaghoz lett igazítva, ha kevesebbet szeretnél érdemes felezni 🙂
– 1,5 kg főtt burgonya
Besamel mártás:
– 70 – 100 gramm vaj
– 100 gramm liszt
– 7,5 dl tej (én 1 litert használtam)
– só
– bors
– szerecsendió
Fűszeres paradicsomos mártás:
– kevés zsiradék (nálam olívaolaj)
– 2-3 fej vörös vagy lila hagyma
– 500 gramm darált hús
– mediterrán fűszerkeverék, vagy ízlés szerint amit szerettek
– oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna
– só és bors
– 5-8 dl paradicsompüré nálam passata és 2 dl víz
A tetejére sajt én grana padanót használtam.
Bbq bab bulgurral – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=975
– kevés zsiradék (nálam olívaolaj)
– 1 fej lilahagyma és 2-3 szál újhagyma
– 1 kaliforniai paprika
– 500 gramm darált hús
– 2 konzerv bbq vörösbab
– 1 konzerv kukorica
Bulgurt dupla mennyiségű vízben sóval és borssal szoktam készíteni. Tálaláshoz joghurtot tettem a tetejére és egy kevés csípős szószt.
Almás zabpelyhes gofri – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=1180
A recept 4 gofrihoz elegendő!
– 100 gramm zabpehely
– 1,5 dl tej
– 2 tojás
– 1 nagyobb alma
– szódabikarbóna egy késhegynyi
– só
– reszelt citromhéj
Mindent egy aprítóba vagy pedig turmixba kell helyezni és lepürésíteni. Nagyjából 2-3 percig sütöttem egy-egy darabot. A tetejére joghurtot és áfonyalekvárt tettem, de bármivel fogyasztható, nagyon kellemes az alapíze is az almának köszönhetően. Más gyümölccsel is készíthető, banán, körte stb.
Répa főzelék sült virslivel – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=1305
– 500 gramm hámozott, felszeletelt répa
– só, bors, fokhagymagranulátum
– petrezselyem
– 1 ek vaj vagy kókuszzsír
– 2 ek kukoricakeményítő vagy 1 ek liszt
– 3 dl tej vagy pedig növényi tejhelyettesítő esetleg tejszín
– 500 gramm roppanós virsli a sütőben sütve
Kókusztejszínes vöröslencse krémleves – https://youtu.be/fAyO3lHDvh4?t=1530
– 2 szál póréhagyma vagy vöröshagyma/lila hagyma
– 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
– 1 ek kókuszzsír
– 250 gramm vöröslencse
– 1 konzerv kókuszkrém
– só, bors, cayenne bors, kurkuma és római kömény
A tetejére kerülhet pirított magkeverék, pirított kenyér, sült virsli, sült bacon vagy amit csak szeretnétek!
—
Technika a videóimban:
Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs
Objektívek: 12-60mm és egy 25mm
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány
Zene: http://www.epidemicsound.com/
BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb
Email: tunderkertblog@gmail.com