Hotel II. – Provence-i nyolcas csirke – Gyors és könnyű recept – Lidl Főzőiskola Széll Tamással

Ez a recept tökéletes, ha sok szájat szeretnél megetetni! Tartsatok Széll Tamással, és lessétek el a könnyű és gyors provanszi nyolcas csirke receptjét! Hozzávalók és lépések idelent! ⬇️

🍴Hozzávalók🍴
Húsfarm csirke, sütni való, egész – 1 db
Húsfarm csirkemáj, nagyobb darabokban – 80 g
Csirkeszív – 10-12 db
Cukkini, nagy kockákra vágva – 1 db
Padlizsán, nagy kockákra vágva – 1 db
Lilahagyma, nagy kockákra vágva – 2 közepes fej
Vöröshagyma, nagy kockákra vágva – 2 közepes fej
Kaliforniai piros paprika, nagy kockákra vágva – 1 nagy db
Paradicsom, nagy, héj nélkül – 3-4 db
Apró szemű burgonya, félbe vágva – 2 nagy marék
Fokhagyma, keresztben félbe vágva – 10 gerezd
Eridanous olívabogyó, mag nélkül, zöld és fekete
félbe vágva – 1-1 marék
Primadonna olívaolaj – 2 dl
Citrom hámozott héja, csíkokra vágva és leve – 2 db
Friss kakukkfű, majoránna, snidling, petrezselyem, rozmaring – sok
Belbake liszt – 120 g
Só és frissen őrölt bors

🍴Elkészítési lépések🍴
0:00 – Üdvözlünk a Lidl főzőiskolában
0:12 – Egész csirke feldarabolása
1:08 – Csirke fűszerezése, előkészítése
1:30 – Csirke lepirítása
2:47 – Zöldségek lepirítása, fűszerezése
3:37 – Csirke és a zöldségek összeállítása
3:54 – Sütés
4:19 – Tálalás

🍴Provanszi csirke recept leírása🍴

Az egész csirkét csonttal-bőrrel félbe vágjuk, majd a feleket 4 egyforma részre. Így nyolc darab csirkerészt kapunk. Nagyon alaposan besózzuk, borsozzuk és a citromlével bedörzsöljük (a héját már lehámoztuk és csíkokra vágtuk). Sok olívaolajat forrósítunk, közben a csirkéket és a májat-szívet (amit nem ízesítünk) lisztbe forgatjuk.
Az olívaolajban egészen mély aranybarnára sütjük a csirkedarabokat, szinte teljesen készre. Ha kész, kivesszük a zsiradékból.

Jöhetnek puhulási sorrendben a kocka zöldségek: burgonya, hagymák, paprika, fokhagyma, cukkini és padlizsán. Alaposan átpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal.
Ha minden összepirult, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a paradicsomot és az olívabogyókat is.
Ízesítjük temérdek zöldfűszerrel, majd visszarendezgetjük a csirkét a raguba.
Tetejére citromhéjcsíkokat hintünk és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt rápirítunk-forralunk. Azonnal fogyasztjuk!

➡️A Lidl főzőiskolájában egyszerű és nagyszerű recepteket találsz! Iratkozz fel csatornánkra és nézd meg a többi részt is!
Főzőiskola receptek: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwL6gMD14WZT-c-HlsnPY_-E-ldhD52a_
Csatorna feliratkozás: https://www.youtube.com/user/LidlMagyarorszag

/ lidlmagyarorszag
➡️ Csatlakozz hozzánk a Facebookon és az Instagramon is, oszd meg velünk konyhai remekeidet!
Facebook: https://www.facebook.com/lidlmagyaror
Instagram: https://www.instagram.com/lidlhu/

A Lidl – mára már országszerte közel 200 üzletével, 3 logisztikai központjával és több mint 5000 dolgozójával – a vezető diszkont élelmiszer-kereskedelmi hálózatok közé tartozik. Négy alapvető értéke: minőségi, olcsó, friss, egészséges a mindig jó árakat és a kiváló minőséget hangsúlyozza. Díjai 2019-ben is eddigi sikerességét és hitelességét mutatják: pl. hetedszerre kapta meg a Superbrands-díjat, valamint Az Év Boltja 2019 versenyen is győzedelmeskedett.

#lidl #főzőiskola #provanszicsirke

Vélemény, hozzászólás?