Húsvéti sajtos roló recept | Egyszerű, olcsó és mutatós sajtos süti hideg krémmel (nem kell főzni)

A sajtos roló mindigis személyes nagy kedvencem volt: ha egy pultban megláttam, rögtön megkívántam. Mivel húsvétkor sokan nekiállnak sütni, ezért úgy éreztem, hogy meg kell mutatnom, én hogyan szoktam elkészíteni „húsvéti kiadásban” cuki répáknak álcázva őket.

Ez a recept nem csak nagyon finom, hanem viszonylag egyszerű és gyors is, kevés alapanyagból. Na és persze nagyon mutatósak, szóval érdemes őket elkészíteni, már csak azért is, mert a sok édesség mellé jól szokott esni egy kis sós finomság is.

A mi sajtos rolónk krémjét nem kell főzni, ami meggyorsítja a folyamatot. Használhattok bolti leveles tésztát is, ami szintén segít nektek egy kis időt nyerni, pl. amit mi vettünk, az már alapból ki volt nyújtva. De persze, itt is azt vallom, hogy a házi leveles tésztánál nincsen jobb, de sokan nem bajlódnak vele, főleg az ünnepi forgatagban…

Hozzávalók:
-1 csomag leveles tészta (375g-os kiszerelést használtunk)
-1 tojás sárgája megkenni (fontos,e z adja a színét és ez segít összetapadni a csíkoknak)
-10 dkg szobahőmérsékletű vaj (FONTOS, ha hideg, nem tudjátok kihabosítani!)
-6 dkg mascarpone sajt
-6 dkg tömlős sajtkrém
-1 nagy csipet só (de persze ízlés szerint variálhatjátok, ha a vaj sós pl nem kell sok)
-1 pici csipet őrölt fehérbors
-(opcionális: őrölt szerecsendió, de ez elhanyagolható)
-kb. 5 dkg reszelt sajt a végekre
-1 csokor friss nagy petrezselyem a díszítéshez

Az elkészítés menete a videóban látható.

Próbáljátok ki, nagyon finom és egyébként ha már unjátok a pogácsát vagy a sajtos rudat, akkor tökéletes sós nasi alternatíva. Mi imádjuk.

Kellemes húsvéti ünnepeket nektek!

#sajtosroló #sós #recept

Vélemény, hozzászólás?