Indul a Mesevonat – Új bölcsődei helyek létesülnek Zuglóban

Negyvennyolccal több gyermek járhat majd bölcsődébe Zuglóban egy, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 150 millió forintos pályázatnak köszönhetően.

A jelentős beruházás nemcsak az bölcsődei férőhelyek számát növeli, hanem 24 új munkahelyet is teremt, emellett a nehéz helyzetben lévő építőiparnak is lehetőséget biztosít.
A nyertes projekt eredményeként 2014-re egy új a Zuglói Önkormányzata tulajdonában lévő 48 férőhelyes bölcsőde jön létre.
Az új bölcsőde 5493 négyzetméter összterületű komplexen akadálymentesített, energiatakarékos, a szükséges parkoló férőhellyel ellátott épületben készül.
A projekt keretében 4 csoportszoba (12 fő/csoport), a hozzájuk tartozó szociális helyiségek, valamint a kiszolgáló funkciójú épületrészek (konyha, kazánház, igazgatási kétszintes épülettömb) épül meg ellátva a bölcsőde működéséhez szükséges eszközökkel.
A beruházás keretében játszóudvar és a hozzájuk kapcsolódó, Európai Uniós szabványoknak megfelelő, kültéri játékok és eszközök.
Az Öv utca — Erzsébet királyné útja saroktelken megépülő „Mesevonat Bölcsőde” könnyen elérhető a kerület bármely pontjáról személyautóval és BKV-val egyaránt.

2010-ben Zuglóban helyhiány miatt 321 kisgyermeknek nem jutott bölcsődei hely annak ellenére sem, hogy az Önkormányzat 2009 októberében a Tipegőkert Bölcsődét, illetve a Mazsola Bölcsődét 20-20, 2010 januárjában a Patakparti Bölcsődét 20, 2011-ben a Mazsola Bölcsődét további 24, az Aprótalpak Bölcsődét 48 férőhellyel bővítette. 2011-ben 213 kisgyermeket kellett elutasítani bölcsődei hiány miatt.

Vélemény, hozzászólás?

LIVE OFFLINE
track image
Loading...