Jambalaya gazdagon recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A cajun és a louisianai kreol konyha alapvetően nagyon hasonló: azon túl, hogy ugyanazon állam jellegzetességei, közös bennük az is, hogy a francia, a spanyol, és a nyugat-afrikai főzési technikákat keverik az őslakos hagyományokkal. Mindkettő meghatározó „szentháromsága” a hagyma, a szárzeller és a zöld kaliforniai paprika kombinációja, mely számos fogásuk alapját képezi. Azonban míg a louisianai kreol hagyományosan a gazdagabb, városi emberek konyhájából indult, addig a cajunra a vidék szegényesebb alapanyag-használata volt jellemző.

A jambalaya azon specialitások egyike, ami mindkét konyhában megtalálható, ráadásul elég hasonló is az elkészítési módja. Ebbe a kiadós és laktató, minden jóval megpakolt rizses egytálételbe mindkét helyen kerül csirke, kolbász és garnéla, azonban míg a kreol konyha paradicsomosan készíti, a cajun ezt elhagyja, és füstösebbre főzi. A mi verziónk e tekintetben inkább kreol, mint cajun, bár alaposan meglöktük csípősséggel is: a házi cajun-kreol fűszerkeverékünkbe került füstölt fűszerpaprika és cayenne paprika is, a húsos-rizses ragút pedig jó adag Tabascóval is megküldtük. A végeredmény egy hatalmas fazék szaftos csoda lett, ami az utolsó rizsszemig elfogyott.

Recept:
https://www.nosalty.hu/recept/jambalaya-gazdagon

#jambalaya #kreol #cajun

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?