#CoopRecept #SzaboJucus #CoopAJoSzomszed
Szereted az egytálételeket és gyakran főzöl csirkét? Készítsd el úgy, ahogy eddig még nem tetted, karfiollal és körtével! Könnyű étel és könnyű elkészíteni is, csak egy serpenyő kell hozzá!
Szabó Jucussal, az 5 hozzávaló gasztrobloggerével hozott receptünket nagyon bírni fogod!
Hozzávalók:
• 4 db csirke felsőcomb
• 2 nagy körte
• 1 kisebb fej karfiol
• 5 dkg vaj
• 1 csokor friss zsálya
• só ízlés szerint
Elkészítés:
Miután megmostuk a körtét, vágjuk cikkere, a karfiolt szedjük rózsáira, a zsályát csíkozzuk fel.
A csirkét mossuk meg, és papírtörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk meg.
Egy serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre melegedni, amikor már elég forró, a bőrös felükkel tegyük bele a csirkéket és pirítsuk meg. Fordítsuk meg őket, vegyük közepesre a lángot, dobjuk alá a vajat és a zsályát. Mikor ez a felük is kapott egy kis színt, fordítsuk ismét bőrös felükkel lefelé a húst, majd mehet rá a körte és a karfiol.
Fedővel letakarva pároljuk 20 percig, majd vegyük le a fedőt és pirítsuk le a csirkét.
Ne bajlódjunk a tálalással, mehet a serpenyő az asztalra!
Iratkozz fel most a Youtube csatornánkra! Friss ajánlatokkal, izgalmas konyhai tippekkel és szórakoztató gasztro videókkal várunk!
Minőségi hozzávalók alacsony áron a Coop weboldalán: http://www.coop.hu/
Jó helyek, jó tippek, napi inspiráció a Coop Üzletlánc Instagram csatornáján! https://www.instagram.com/coopuzletlanc/
Csatlakozz a Coop Üzletlánc Facebook közösségéhez! https://www.facebook.com/coopuzletlanc/