Számomra a lecsó úgy az igazi, ha jó sűrű szaftja van és a kolbász nem fő puhára benne. A videóban megmutatom nektek, hogyan készül az én verzióm. Valóban melósabb így a lecsó, de szerintem megéri azt az extra 10 percet rászánni. A pontos recept és készítése a leírásban, lentebb. ⬇
📽️ A videóhoz felirat is elérhető, csak kapcsold be fent.
Nézz még több receptet képekkel a weboldalamon itt: http://annuskam.hu/
▶ SZEKCIÓK
0:00 Intro
0:27 A lecsó főzése
3:24 A lecsó tálalása
▶ TIPP
A lecsó elkészítése videóval
Van egy erős somogyi, zalai gyökerünk, ahol a sima hagymás, sült paprika népszerűbb a lecsónál. Ránk bizonyára ez volt hatással, de azt gondolom, hogy a sült paprika amúgy is egy nagyon finom étel. Ha azt készítünk, akkor nagyobb szeletekben hagyjuk a paprikát.
Fontos a paprikavásárlásnál, hogy jó húsosakat válogassunk és ne csak egy vékony héjból álljon az egész. Én tartom azt a felfedezést, hogy minél többfélét használunk az ételbe, annál jobb lesz. Én 3 kg-ból szoktam főzni és akkor 1-1 kg paprikát 3 helyről vásárolok hozzá.
Más nemzeteknél is nagyon népszerű lecsóváltozatok vannak, pl ilyen a franciáknál a cukkinis ratatouille, az olaszok peperonata receptje, vagy az izraeli shakshuka.
A lecsót lehet még cifrázni szalonnával, rizzsel, tojással, virslivel, ami sokak szerint felesleges, sokan meg csak gazdagon szeretik. Nálam ezt mindig a hangulatom dönti el.
▶ RECEPT
https://annuskam.hu/lecso-recept/
◽ ◽ ◽ Még több tartalomért ◽ ◽ ◽
Iratkozz fel a gasztroblogger csatornámra itt: http://bit.do/e8KD6
Ha megnyomod a 🔔 csengőt, kapsz értesítést az új videóról.
Kövess Facebookon is itt: https://www.facebook.com/wannuskam/
Kövess Instagramon is itt: https://www.instagram.com/wannuskam/
#annuskám #recept #lecsó