Minden ország más és más adottságok, hagyományok mentén hozta és hozza létre azokat az értékeket, melyek összességét emberi kultúrának hívunk. Ennek a kultúrának szerves része a bor, mely évezredek óta ad örömet és munkát az egymást követő generációknak.
Mi Magyarországon már több mint ezer éve készítünk borokat. Vannak különleges fajtáink, mint a furmint vagy a juhfark. Vannak egyedülálló vulkanikus területeink, mint Tokaj vagy Somló. Vannak nagy múltú, kiváló boraink, mint az aszú vagy a bikavér.
Mi mégis azt gondoljuk itt, a Kárpát-medence északi szélesség 45. és 49. foka között, hogy a legnagyobb értékünk az, aki évről évre eldönti, mikor és mennyit metsz, mit és mivel házasít, hol és mit telepít. Ezt a munkát sem a szőlő, sem a nap, sem a föld nem tudja elvégezni, de még kigondolni sem képes. Így számunkra a magyar bor legnagyobb értéke: aki mindezt tudja, vagyis a magyar borász. Ugyan egy társulatban játszik a földdel, a nappal, a szőlővel, de azért ő a rendező, aki korról korra új élménnyé formálja a természet adta lehetőségeket. Tehát a boraink személyesen olyanok, mint a borászaink, mások és mások. Pont ebben a sokszínűségben rejlik az a kiapadhatatlan gazdagság, mely nélkül sok-sok egyéni ízzel lenne szegényebb a világ.
18,000 curriculum ready teacher resources all in one online location. Skwirk is now used by…
Online education done right has the potential to revolutionize the way children learn and restore…
Kérlek ha tetszik a munkám iratkozz fel a csatornámra és likeold a videót! Előre is…