Ebben videóban a Kossuth-kifli elkészítését mutatjuk be.
Ha szeretnél értesítést kapni az új videó receptjeinkről, iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/segitunkfozni?sub_confirmation=1
/>
Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/256910011968971?locale=hu_HU
/>Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/segitunkfozni
Követhetsz minket Instagramon is: https://www.instagram.com/segitunkfozni
Tiktokon: https://www.tiktok.com/@segitunkfozni
További receptek, videó receptek: https://segitunkfozni.hu – @segitunkfozni
Kossuth-kifli hozzávalók:
• 20 dkg finomliszt
• 20 dkg cukor
• 20 dkg margarin
• 4 tojás
• fél cs. sütőpor
• fél citrom reszelt héja
• 10 dkg durvára darált dió (vagy mandula)
Kossuth-kifli elkészítésének lépései:
1. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd félretesszük.
2. Egy keverőtálba öntjük a 4 tojássárgáját és 20 dkg cukorral habosítani kezdjük.
3. Miután kifehéredett, hozzáadunk 20 dkg margarint és tovább habosítjuk.
4. Egy fél citrom reszelt héjával ízesítjük a masszát, amit jól elkeverünk benne.
5. Ezután hozzáadunk 20 dkg lisztet és fél csomag sütőport, majd összedolgozzuk.
6. A sűrű masszához adunk egy kevés felvert tojáshabot, ezzel lazítjuk az állagát.
7. Végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
8. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és egyenletesen elterítjük.
9. A tetejére 10 dkg durvára darált diót szórunk.
10. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütésmódon kb. fél órát sütjük.
11. Miután megsült, nagy méretű pogácsaszaggatóval félhold alakú szeletekre vágjuk.
#recept #recipe #homemadecooking #desserts #diyrecipe