Sziasztok Kedveseim!
Már bemutattam Nektek az alap tudnivalókat a macaronkészítésről, valamint az egyszerűbb francia módszert is megmutattam nektek. Azt hiszem, ideje szintet lépni: jöjjön hát az olasz módszer! Sokak számára ez az egyetlen igaz eljárás, én úgy gondolom, érdemes mindkettőnek adni egy esélyt 😀
HOZZÁVALÓK:
* 175 gramm mandula liszt (finomra őrölt mandula, NEM zsírtalanított liszt!!!!!)
* 135 gramm porcukor
*110 gramm tojásfehérje
a sziruphoz pedig:
* 150 gramm kristálycukor
* 38 gramm víz (legyetek pontosak!:)
Szükségünk lesz még HŐMÉRŐRE, valamint ételszínezék, mixer, spatula, szita, tálak, teflon sütőlap, tepsi, habzsák, díszítőcső is kelleni fog. Ha nincs hőmérőtök, nézzetek utána a szálpróbának, azt is alkalmazhatjátok, én a pontos eszközök híve vagyok 🙂
Innen rendelem a mandulalisztet: https://cukraszdiszkont.hu/termek/mandulaliszt-extra-fine-500g/
Itt a hőmérő:https://www.aliexpress.com/item/4001211630623.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.156f3aa86LmFHk&algo_pvid=a1cb4385-5bfe-48cc-8d02-f6675b71df4d&algo_expid=a1cb4385-5bfe-48cc-8d02-f6675b71df4d-0&btsid=0ab6f81e15954843677813832e51fa&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ De vehettek profibbat is nyugodtan 😀
Itt pedig a teflon sütőlap:https://gourmandia.eu/spd/KC147851/Tapadasmentes-sutolap
Sok sikert nektek! Puszi, Bebe