Orange Jam Recipe – Narancs lekvár recept

A teljes magyar receptet lentebb találjátok meg! 😊

Köszönöm, hogy megnéztétek, ha tetszett a videó likeold és íratkozz fel, hogy le ne maradj az újdonságról 😊

Thanks for watching if you liked the video like and subscribe so you don’t miss out on what’s new 😊
————————————————————————————————————————-
Orange Jam Recipe: (For 8-9 bottles – Which is 200-250 ml)

Ingredients:

– 2,5 kg orange
– 90 dkg sugar
– 1,5 lemon
– 2 cm ginger
– 2 orange shells
————————————————————————————————————————-
Narancs lekvár recept: (körülbelül 8-9 darab üveghez elég, amik 200-250 ml méretűek)
Hozzávalók:
– 2,5 kg narancs
– 90 dkg cukor
– 1,5 db citrom
– 2 cm gyömbér
– 2 narancshéja

Elkészítés:
1.Összes narancsot vágjuk körbe a fehér résszel együtt, ahogy a videóban is látható (ehhez jó éles kést érdemes használni), és filézzük ki őket, kivéve kettő darabot , ami szép kívülről (ha lehet bio narancs legyen ez a kettő), ezeket mossuk meg alaposan. és óvatosan vágjuk le csak a narancssárga részt, a fehéret ne – ettől keserű lesz a lekvár – és csíkozzuk fel apró csíkokra.
2. A gyömbért hámozzuk meg, majd reszeljük bele a lábasba.
3. A citromok levét alaposan facsarjuk bele.
4. Ha nem lett elég lé a lábasban a narancsoktól akkor egy narancs levét még facsarjuk bele
5. A 90 dkg cukrot adjuk hozzá, és főzzük forrástól számítva 1 órán át.
6. Majd töltsük ki befőttesüvegebe, 5 percet hagyjuk fejjel lefele az üvegeket, majd fordítsuk vissza, és pihentessük 1 napot letakart állapotban.

Vélemény, hozzászólás?