Pékpont recept: Kenyértészában rántott apróhal, csemegeuborkás házi majonézzel

Kenyértészában rántott apróhal, csemegeuborkás házi majonézzel

http://blog.pekpont.hu/kenyerteszaban-rantott-aprohal-csemegeuborkas-hazi-majonezzel/

Hozzávalók 4 személyre

400 gr mirelit apróhal
1 bagett
3 dl víz
7 gr porélesztő
só , bors
étolaj

Házi majonéz:
1 tojás
1 tojás sárgája
1 ek mustár
1 fél citrom leve
1 ek cukor
2 dl étolaj
1 dl tejföl
5 db csemegeuborka
Só , bors

Magas felú műanyag keverőedényben botmixerrel keverjük készre a tojást, a tojássárgáját a mustárral, a citrommal, a cukorral és az olajjal. Keverjük hozzá a tejfölt és az apróra kockázott csemege uborkát. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig tároljuk hűtőben.

Olvasszuk fel a mirelit apróhalat, csepegtessük le, szárítsuk le. Áztassuk a vízbe a darabokra szedett bagettet, majd botmixerrel pürésítsük simára. Keverjük hozzá a porélesztőt, sózzuk, borsozzuk. Melegítsünk fel bőséges mennyiségű olajat egy magas falú edényben. Mártsuk az apróhalakat a kenyértésztába és 5 perc alatt süssük készre őket az olajban.

A készre sült halakat a házi majonézzel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?