Rakott batáta recept Borbás Marcsitól

A magyarok egyik kedvenc étele a rakott krumpli, amelynek a klasszikus változattól kezdve számos variációja létezik. Ha szeretnénk egy kicsit újítani a recepten, akkor cseréljük le a krumplit egyéb zöldségekre. Nagyon finom zellerrel, sárgarépával, paszternákkal és persze batátával is, amely rendkívül egészséges.

Hozzávalók:
8-10 db tojás
4 db nagyobb batáta
10 dkg füstölt szalonna
1 szál kolbász (kb. 25 dkg)
6 dl tejföl
1-2 szál újhagyma
5-10 dkg sajt
só, bors

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, a batátát nagyon vékonyra szeleteljük, a kolbászt karikára vágjuk. A feldarabolt szalonnával kibéleljük a sütőedény alját. Ezután jöhet egy réteg batáta, melyet megsózunk, majd a kolbász következik és arra a karikára vágott főtt tojás. Minden újabb réteg batáta előtt tejfölt is tegyünk az ételre. Ebben fog ugyanis megpárolódni és kellőképpen megpuhulni az édesburgonya. A rétegek sorát batátával zárjuk, melyet megszórunk reszelt sajttal. Az összeállítás közben figyeljünk rá, hogy a tejfölnek a fele megmaradjon az étel tetejére. 180° C-on üssük 30-40 percig. Nagyon szép lesz, amikor megsül, a batáta harsogó, narancsos színe is megmarad.

Csatlakozz a Bosch GasztroHome zárt csoportunkhoz, hogy biztosan naprakész legyél a Bosch konyhacsillagainak kiváló receptjeiből, hasznos konyhai tippeket és kézzelfogható tanácsokat kapj, valamint hogy részt vegyél szuper nyereményjátékokban!🕹 https://www.facebook.com/groups/boschgasztrohome

Vélemény, hozzászólás?