Ebbe a videómba egy igazán finom túrós pogácsa recepttel szeretném szemléltetni a hajtogatással történő pogácsa rétegek kialakítását. A receptet szeretettel ajánlom mindenkinek.
További receptekért és információkért érdemes feliratkozni YouTube csatornámra, illet kedvelni a Facebook oldalamat, ami az alábbi link alatt érhető el:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos
A tészta receptje:
BL55 Finomliszt: 820g
Friss élesztő: 33g
Só: 25g
Cukor: 20g
Vaj/Margarin: 200g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 380g
Száraz tehéntúró: 460g
+ 1db felvert tojás a kenéshez
+ kevés olvasztott vaj/margarin a rétegzéshez
+ igény szerint reszelt sajt a díszítéshez
Az elkéstzítés menete:
1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval
2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása
3. Tészta érés: 40 perc
4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagságúra, olvasztott vajjal kenése, hajtogatással rétegzése
5. Pihentetés: 5 perc
6. Tészta készre nyújtása négyzet alakra 1,5-2cm vastagságba, majd a szélek levágása és a tészta 5×5-ös felvágása, sütőlemezre helyezésük, tetejük lekenése egy felvert tojással
7. Kelesztés: 35-50 perc
8. A sütés előtt közvetlen még egyszer át kell kenni a tetejüket a felvert tojással. Lehet őket esetleg sajttal díszíteni ízlés szerint
10. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 230C°-ra csökkenteni és a pogácsák méretétől függően 13-18 percig sütni
A videóban felhasznált zene forrása:
● SUBSCRIBE TO CHANNEL● https://bit.ly/2Ep1LVb
►Get this music: https://1.envato.market/jjYvM
►Download from Patreon: https://www.patreon.com/posts/35810026