Sajtfelfújt egyszerűen recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A felfújt, azaz soufflé (ejtsd: szuflé) egy változatosan elkészíthető francia étel, amely készülhet édesen és sósan is. Mi most egy pihekönnyű sajtos változatot mutatunk nektek, ami előételnek vagy köretnek is kiváló. Bár kissé kényes fogás, mégis megéri vele foglalkozni.

Mielőtt belekezdnénk, jöjjön néhány tipp, amiket be kell tartani, ha szeretnénk sikerrel járni:

A sütőformákat mindenképp vajazzuk és lisztezzük ki, mert különben beleragad a massza!
Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik!
Végül, ha elkészült, azonnal tálaljuk, szintén azért, mert összeesik!
Ezen kívül tartsuk be a mértékegységeket és az összeállítás lépéseit. A recept alapja a jól készült besamelmártás és a kemény habbá vert tojásfehérje. Fontos az időzítés, legyen minden kéznél.

Recept: https://www.nosalty.hu/recept/sajtfelfujt-egyszeruen

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?