Merülj el az ünnepi ízek világában a Lidl konyha és Mizsei Jani segítségével! Készítsd el ezt a különleges sült malaccsászárt beluga lencsével, mely tökéletes választás szilveszterre. Kövesd a receptet, és varázsolj felejthetetlen ízélményt az asztalodra!
🍴Hozzávalók🍴
Sült malaccsászár:
1 db (800 g) kb. 2-3 cm vastag malaccsászár
Só, ízlés szerint
Vita D’or napraforgóolaj a sütéshez
+
Páclé:
2 dl Deluxe mogyoróolaj
1 dl világos szójaszósz
4 cl mirin
+
1 db salottahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db kápia paprika
4 szál kakukkfű
1 db csillagánizs
1 kisebb Kania fahéj
4 szem hosszú bors
20 db szecsuáni bors
1 csokor petrezselyem szára
Beluga lencse:
400 g Deluxe beluga lencse
3 db lila hagyma
kevés Vita D’or napraforgóolaj
Só, ízlés szerint
1 csipet cukor
1-2 dl Eszterbauer Szekszárdi Sisters rozé
1 l alaplé
kevés leszűrt páclé (a malaccsászár levéből)
1 db citrom
4 szál angolzeller
🍴Elkészítés🍴
A malaccsászár bőrét megtisztítjuk, hogy ne legyen szőrös, illetve a csontokat, porcokat a felső részéről levágjuk.
A mogyoróolajból, szójaszószból és a mirinből egy pácot készítünk. Egy tálba tesszük a malacot bőrével felfelé, a bőrét lesózzuk, majd beleöntjük óvatosan a páclevet úgy, hogy a tetejéről a sót ne mossuk le. 30 percig pácoljuk, kivesszük, majd a sót ledörzsöljük a tetejéről, hagyjuk a levegőn szikkadni és száradni a húst.
Sütőzacskóba tesszük, beleöntjük a páclevet, majd hozzáadjuk a salottahagymát, fokhagymát, darabolt répát, csumázott, kierezett kápia paprikát. Mehetnek bele a fűszerek is: kakukkfű, fahéj, csillagánizs, hosszú bors, szecsuáni bors és a petrezselyem szára. Lezárjuk a zacskót, majd 140 fokos előmelegített sütőbe tesszük, bőrével lefelé 1 órára, majd megfordítjuk a zacskót és bőrével felfelé újabb 1 órát sütjük. Ez függ a császár vastagságától is. Ha nyomásra puha, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kiszúrjuk egy picit a zacskót, majd hagyjuk 20 percet pihenni.
Kivesszük a zacskóból a császárt, a levét leszűrjük és félretesszük a lencséhez. A császárt leszárítjuk, bőrét felületesen beirdaljuk, enyhén sózzuk, majd filmrétegnyi olajon, közepes lángon elkezdjük óvatosan ropogósra sütni. Célszerű minél tovább levegőn szárítani a bőrét, bőrével felfelé, hogy tudjon száradni, így jobban fog ropogni, és könnyebb lesz sütni. Ha ropogósra sült a bőre, akkor szeleteljük, és tálalás előtt mind a két oldalára rápirítunk.
A lila hagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olajon elindítjuk, már a legelején sózzuk, majd kevés cukrot adunk hozzá, lassan főzzük, minél „lekvárosabbra” essen össze a hagyma és karamellizálódjon. Ráöntjük a rozét, majd teljesen elfőzzük róla.
Közben a lencsét feltesszük hideg vízben (só?) főzni. Ha felforrt, leszűrjük, lehűtjük és hozzáadjuk a lila hagymához. Felöntjük alaplével, azt is elfőzzük róla, majd megkóstoljuk, ha esetleg még kemény, akkor újra megismételjük az előző folyamatot. Ha puha a lencse, akkor hozzáadunk egy keveset a malaccsászársült levéből, és ezzel állítjuk be a végleges ízét.
Az angolzellert megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk, és egy citrom héját is hozzáreszeljük. Összekeverjük a lencsével.
➡️Kíváncsi vagy a Lidl konyha „tananyagára”? Itt találod őket:
https://youtube.com/playlist?list=PLwL6gMD14WZQYQLn71CFeWBXKTmFquwsy
/>https://www.youtube.com/playlist?list=PLwL6gMD14WZR2HCchNvb0chi2foFOLblQ
/>
➡️Hogy le ne maradj a legújabb Lidl Receptek epizódokról, iratkozz fel YouTube csatornánkra:
https://www.youtube.com/user/LidlMagyarorszag?sub_confirmation=1
/>
➡️ Csatlakozz hozzánk a Facebookon és az Instagramon is, oszd meg velünk konyhai remekeidet!
Facebook: https://www.facebook.com/lidlmagyarorszag
Instagram: https://www.instagram.com/lidlhu/
A Lidl több mint 200 áruházával, 4 logisztikai központjával és több mint 8500 munkavállalójával a vezető diszkont élelmiszer-üzletláncok közé tartozik. Négy alapvető értéke: minőségi, olcsó, friss, egészséges a mindig jó árakat és a kiváló minőséget hangsúlyozza. Díjai 2023-ban is eddigi sikerességét és hitelességét mutatják: így pl. Az Év Boltja 2023 versenyen a Lidl Magyarország már negyedszer „Az Év Zöldség-Gyümölcs Kereskedője” díj nyertese, sőt, a 2023-ban „Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2023” elismerést is áruházláncunk nyerte el, valamint a Lidl Magyarország bekerült a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé is.
#lidl #chef #MizseiJani #malaccsászár
Ez a recept minden rekordot megdöntött! Hozzávalók: hagyma: 1 db szardínia olajban: 120 g tojás:…
A rakott kelkáposzta az egyik legnépszerűbb rakottas fogás, amit minden évszakban érdemes elkészíteni. Laktató, tartalmas…