Malacsült ( Süldő ) 6 – 7 személy részére: 3.7 kg csontos süldő lapocka,
2 kg kifliburgonya ( A típusú )
300 g vöröshagyma
300 g sonkahagyma
200 g lilahagyma
1 egész fej fokhagyma ( 10 – 12 gerezd )
1 kis csokor petrezselyem
180 – 200 g füstölt csemege szalonna
1 vékony szelet szalonna a kenegetéshez
230 ml Lager típusú sör
Fűszerek: Só
Őrölt fűszerkömény
Édes nemes pirospaprika
Színes tört bors
Darált koriander mag
A hús sütése, párolása 180 C fokos sütőben alsó felső sütési módozatban 120 perc. Ezek után a fedőt eltávolítva róla további sütés következik de már 220 – 230 C fokon míg a bőr szép ropógosra nem sül, ez időszak alatt többször érdemes szalonna szelettel kenegetni, és sörrel ápolni a bőrös részt. Ez a második sütési periódus sütőtől is függően körülbelül 25 – 30 perc, ekkor már lehet akár légkeverés vagy felső sütést is alkalmazni! Akkor vagy készen amikor a bőr szép piros, akár kemencés hatású, és ropógosra sül. Az ételt akár előző este is össze lehet készíteni, és másnap a kellő pillanatban a sütőbe be kell tolni. Mindenkinek nagyon boldog újévet kívánunk, jövőre is sok finom ismert, és kevésbé ismert étellel kedveskedünk! Zoli és családja.
Az összes eddigi videót itt tudod megtekinteni : https://www.youtube.com/user/MrSzoky68/videos
Szoky webshop – Könyvrendelés ~ vágódeszkák : https://szoky.hu/
Ajándék ötletek : http://bit.ly/szoky-termekek
Lejátszási listák : https://www.youtube.com/user/MrSzoky68/playlists
Névjegy csatorna támogatás: https://www.youtube.com/user/MrSzoky68/about
https://www.paypal.me/szokykonyhaja?p…
/>Instagram: https://www.instagram.com/szokykonyhaja/?hl=hu
/>#Szokykonyhája