Ebben a videóban egy szivárvány torta elkészítését mutatjuk be.
Ha szeretnél értesítést kapni az új videó receptjeinkről, iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/segitunkfozni?sub_confirmation=1
/>
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/segitunkfozni
Követhetsz minket Instagramon is: https://www.instagram.com/segitunkfozni
További receptek, videó receptek: https://segitunkfozni.hu – @SegitunkFozni.hu
Hozzávalók a tortalaphoz:
• 6 tojás
• 18 dkg finomliszt
• 16 dkg kristálycukor
• 10 dkg margarin
• 5 g sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
• 50 dkg mascarpone
• 10 dkg porcukor
• 4-5 ek. eperszirup
Hozzávalók a díszítéshez:
• 4 dl növényi tejszín
• ételszínezők
Elkészítés lépései:
1. A tojásfehérjéket egy tálba öntjük, majd a cukor felének folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük, ezután félretesszük.
2. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a margarint, majd tovább keverjük.
4. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és ezzel jól elkeverjük.
5. Ezután egy kevés tojáshabbal lazítjuk a tészta állagát, majd az egész tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
6. Vajazott, lisztezett (kb.22 cm-es) kapcsos tortaformába öntjük a masszát és elsimítjuk.
7. Alsó-felső sütésmódon 160 fokon kb. 45-50 percet sütjük.
8. Miután megsült, a tortaformában hagyjuk kihűlni.
9. Ez idő alatt egy tálba tesszük a mascarponet és porcukorral ízesítjük, jól elkeverjük.
10. Egy kevés krémet (100g) kiveszünk egy tálba, és félretesszük.
11. A nagyobb adaghoz hozzáadjuk az eperöntetet, mellyel alaposan átforgatjuk.
12. Miután kihűlt a tortalap, kivesszük a formából, és félbevágjuk vízszintesen majd függőlegesen is.
13. Elkezdjük megtölteni a lapokat úgy, hogy minden rétegbe kb 1/3 mennyiségű krém jusson.
14. Miután a negyedik lapot ráhelyeztük a torta tetejére, fogjuk az egészet és egy határozott mozdulattal talpára állítjuk.
15. Az előzőleg félretett fehér krémmel megkenjük a torta tetejét, majd az oldalait.
16. A habtejszínt egy tálba öntjük és felverjük.
17. Ezt követően kis tálakba adagoljuk, és elkezdjük ételfestékkel beszínezni.
18. Miután elkészültünk a színezéssel, egyesével habzsákokba töltjük, amiknek a végeit előzőleg kivágtuk.
19. A szivárvány színeinek sorrendjében elkezdjük díszíteni a tortát.
20. A maradék fehér habot nagy csillag végű habzsákba töltjük és azzal díszítjük a torta tetejét.