Vizes zsemle recept (tej és tojásmentes, extra puha):
Tangzhong recept:
-2 ek liszt
-6 ek víz
Ebből zselés, vizes rántás főzünk és hagyjuk kihűlni.
A tésztához:
-500 g liszt (lehet csak finomliszt vagy keverve rétessel)
-2 csapott kk só
-1 kk cukor
-1 tasak porélesztő (7g)
-2 ek olaj
-3 dl langyos víz
-hideg tangzhong (az összes amit előkészítettünk)
Elkészítjtük és kidolgozzuk a tésztát (akár kézzel akár géppel). Olajos edényben hagyjuk 60-90 percig kelni. Ezután 8-9 darabra osztjuk és gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat, akár tepsire vagy pedig egy nagyobb kacsasütőbe is tehetjük. Sütés előtt 1 órát kelesztjük. Ezután vízzel permetezzük a felületüket. Ha kacsasütőben készülnek, akkor lefedve 210-220 fokos előmelegített sütőben 20 percig majd pedig fedő nélkül 190-200 fokon 5-8 percig sütjük a zsemléket. Ezután a sütőből kivéve vízzel permetezzük meg őket és hagyjuk rácson kihűlni. Ha pedig tepsin készülnek, lefedés nélkül, akkor 210 fokon 5 percig majd pedig 18-20 percig 190 fokon sütjük őket, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ilyen formában picit ropogósabb a külső része, amíg meleg, de miután elhűlnek nagyon puhák és foszlósak lesznek. Ezeknek a tetejét is sütőből kivéve lepermetezzük. Akár 2-3 napig is extra puhák maradnak.
—
Technika a videóimban:
Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs
Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány
Zene: http://www.epidemicsound.com/
BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb