Szeretném legújabb videómmal bemutatni nektek az eddigi legjobban sikerült kenyér receptemet. Ez aztán tényleg valami mennyei.
Szüreti diós borkenyeret készítettem, sokak kérésére most félre tettem a kovászom és 12 órás előtésztával alapoztam meg a kenyér pillèreit. A dagasztási folyadék egy jó kis része bor, de nem kell senkinek sem aggódni, az alkohol teljes mennyisége távozik a sülés során.
A recept részletes bemutatása itt elérhető:
https://www.youtube.com/watch?v=6DbqBzdcsuw
/>
Facebook:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos
Weboldal:
https://gaborahazipek.hu/
Kiváló minőségű sütő és egyéb konyhai eszközök barátságos áron, sok esetben kedvező akciókkal a Konyha Királyságnál! Az alábbi linkre kattintva keressétek fel a webshop-ot:
https://www.konyhakiralysag.hu/
Az előtészta receptje:
RL90 Világos Rozsliszt: 60g
BL55 Finomliszt: 45g
BL80 Fehér Kenyérliszt: 45g
Friss élesztő: 1g, vagy szárított élesztő: 0,3g
Cukor: 1 csipet
Víz: 130ml
A főtészta receptje:
Az elkészített, érett előtészta
BL55 Finomliszt: 200g
BL80 Fehér Kenyérliszt: 200g
Friss élesztő: 6g, vagy szárított élesztő: 2g
Só: 12g
Cukor: 10g
Sertés Zsír: 12g
Dió: 70g
Száraz Vörösbor: 130ml
Víz: 100ml
A recept további leírása, az elkészítés pontos menetével az alábbi link alatt található videó leírásában szerepel:
https://www.youtube.com/watch?v=6DbqBzdcsuw
/>
A videóban felhasznált zene forrása:
Song: Musical Bakery – In Da Hood (No Copyright Music)
Music provided by Tunetank.
Free Download: https://bit.ly/3eMHsy4
Video Link: https://youtu.be/93tW9diWPYM