Ebbe a videóban egy olyan tésztát hoztam nektek, ami nagyon hasonlít a dúsított tészta csoporthoz (pl. vajas kifli), de ez inkább most sósabb, mint édeskésebb. Rendkívül finom, puha zsemléket biztosít a recept.ű
A recept 13db zsemle elkészítésére szól.
TangZhong recept:
BL55 Finomliszt: 40g
Tej: 260ml
Tészta recept:
TangZhong: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 650g
Élesztő: 24g
Só: 16g
Cukor: 12g
Vaj/Margarin: 35g
Tej: 230-250ml
Az elkészítés menete:
1. TangZhong készítése a megadott liszt és tej összemelegítésével, majd szobahőmérsékletűre hűtése
2. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáűadásával
3. Tészta érés: 45 perc
4. Tészta osztása 13x95g, majd gömbölyítésük
5. Pihentetés: 5-10 perc
6. Tésztaszálak nyújtása, császárzsemlék formázása, majd sütőlemezre helyezésük
7. Kelesztés: 50-70 perc
8. Közvetlen a sütés előtt vízzel való spriccelésük/kenésük
9. Sütés: A zsemléket 230C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű alsó-felső sütési módba beállított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 210C°-ra csökkenteni és így sütni 16-17 percig. A gőzképző eszköz 12 perc után eltávolítandó. Amennyiben a megadott sütési idő alatt a zsemlék alja nem sül meg kellően, 2-3 percig csak alsó sütési módban kell tovább sütni, vagy alsó-felső módban alufóliát fölé borítva.
10. Közvetlen a sütés után ismét spricceljük át a zsemléket vízzel
If you like our movies don't forget to subscribe our channel and also share our…
Full form of Auto# reels# shorts# ytshorts# online# education# learning# simple English with pranay# teaching#…
UNC Online connected with Dr. Andrew Taylor to learn how online learning is changing how…
Michal Borkowski, founder and CEO of Brainly, shares his journey from Poland to creating a…
Pablo Rivera and Ezequiel Passeron talked with one of the most important researchers of online…